Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. část - voda, elektro, dveře atd. - prostě už finiš :-))

31. 5. 2009

     Hurááá, konečně se to zas trochu hejbe směrem k cíli !! 2. června nám firma osadila všechny vnitřní dveře (moooc hezký) www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/cz/2. Zároveň jsou tu elektrikáři a zapojujou všechny zásuvky a vypínače a kuch. linku a podlahový topení a přímotopy...a tak. A ještě jsme jim dodali alespoň část světel, abysme to nemuseli dělat sami. A instalatér konečně zavěsil umyvadla, připevnil záchody, sprchový panel, bojler atd.. Takže jsme si pak poprvé slavnostně spláchli záchod a rozsvítili světýlka (ty, který už fungovaly..)

Obrazek

     Do sprchy dole jsou krásné posuvné dveře, které ale po pár dnech zase demontovali, protože tam bylo něco trošku křivě a museli to předělat. Jen dodnes není doladěná vana - sice stojí na místě, ale z boku (který měl být původně až ke stěně, ale byla změna) se musí dozdít a doobložit..

 

     Ale alespoň už máme přípojku na naši americkou ledničku, kterou nám už i přivezli (super stěhováníčko - váží jen 140 kg..) !! Už abysme ji zapojili a vyráběli ledík na drinky :-))

      Jinak se taky dokončuje podlaha na balkóně (bude stejná jako dole v chodbě), natáhli omítkovinu na vnější sokl (trochu jiný odstín, než jsem myslel), a trošku se uklízí uvnitř i venku kolem domečku (8.6.). Do konce týdne to prý bude komplet, tak jsem zvědav, protože tu ještě pár věcí k dodělání je.. Ale my jsme nelenili a začali jsme smontovávat stůl do jídelny a přemísťovat ledničku a tak všelijak podobně... takže až se pak sejdeme na to předání, tak šéfíka ze stavební firmy asi klepne :-))

Obrazek

      No a vlastně hurá hurá - už máme nainstalovaná a připojená krbová kamínka - typ Imatra od Haas a Sohn.. www.haassohn-rukov.cz/cz/ Tak se těšíme, až v nich poprvé zatopíme - jen jsem zvědav, kdo půjde na to dřevo.. Asi porazíme jeden ze stromečků u koupaliště, abysme to neměli daleko :-)) Ale kdo se s tím pak bude řezat, to teda nevím.. Já určitě ne ;-)) V tý souvislosti mě napadá můj oblíbený vtip - který ale nesmím říkat před ženou :-))

"Kdy může ženská vytáhnout ruce ze dřezu? Když přivezou uhlí..."

 

******************************************************************************************************

      Tak sláva, konečně je to tady !! Asi tak v půlce června jsme se sešli s šéfem firmy a podepsali předání domečku ! Je tu ještě pár drobností  k opravě nebo dodělání, ale to se už doladí během provozu, protože už se sem prostě musíme přestěhovat..

     Takže, podtrženo a sečteno, za 9 měsíců od koupě pozemku jsme dostali povolení stavebního úřadu ke stavbě, a za dalších 8 měsíců máme kompletně hotový domeček :-)) Takže docela sranda, že papíry (projekt, povolení atd.) trvaly delší dobu než celá stavba na klíč...

 

Náhledy fotografií ze složky Koupelny, elektrika, dveře..

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Posuvky

(Jurda, 29. 4. 2013 9:19)

Super článek, se kterým naprosto souhlasím. Nám výměna klasických dveří za posuvné ušetřila neskutečně moc místa a navíc, jelikož jsme použili skleněné posuvné dveře, prosvětlil se interiér bytu. Kupovali jsme přitom úplně nejelvnější dveře zde http://www.kliky-kovani.net/Posuvne-dvere-Sklenene/

Skleněné dveře

(Jurečka, 23. 4. 2013 11:00)

Nepřemýšleli jste nad skleněnými dveřmi? Za sebe je mohu vřele doporučit. Koupili jsme úplně ty nejlevnější tady http://www.kliky-kovani.net/Sklenene-dvere-140/